HBO GO, végre közvetlenül elérhető

Hétfőtől (november 13) elérhetővé vállt mindenki számára a HBO GO. Nem kell már médiaszolgáltatón keresztül igényelni, közvetlenül is regisztrálhatunk írtó egyszerűen. 
Kapva az alkalmon ki is próbáltam: az első hónap ingyenes, szóval nincs mit veszíteni!
Elképedve tapasztaltam, hogy ez nem is annyira rossz a Netflixhez képest. Vannak ugyan problémák még vele, de szerintem idővel orvosolni fogják.
Netflixet is kipróbáltam régen és összehasonlítva a kettőt erre jutottam:
HBO GO  havi 4 euróba kerül, Netflix 8 (az alapcsomag)
Kínálatot tekintve: HBO -n több film van, sorozatok tekintetében kb egyszinten vannak. 

HBO GO előnyei
(amire eddig felfigyeltem 1 nap használat után)
- olcsó, mindössze 4 euró (1990 FT / 20 RON) : verhetetlen - Netflix és Amazon Prime ennek jóval a duplájába kerül
- az oldal maga és mobilon az applikáció letisztult, könnyen tudsz böngészni a tartalmak között.
- mint ahogy a versenytársaknál, itt is bármikor bármelyik eszközön abbahagyhatjuk, és bármikor bármelyik eszközön folytathatjuk a megtekintést pontosan onnan, ahol előzőleg leálltunk a filmnézéssel.
- eddig remekül működik (csak néha akadozik) és a videótár folyamatosan bővül!
- a másik hasznos dolog, hogy nézhető a HBO adása is! - igaz gyenge minőségben, de idővel hátha fog javulni.

Hátrányok
- lejátszási minőség nem épp a legjobb (Netflix ezen a téren vezet)
- nincs átjárhatóság. pl. én Erdélyben élek - magyar szinkronnal a filmeket nem tudom nézni ... vagy a magyar HBO által gyártott tartalmak nem elérhetőek. Ez azért van, mert országonként a jogdíjakat elég nehéz megszerezni. (Netflix is hasonló problémákkal kűzd)


Az előfizetők mind a négy országban (Magyarország, Románia, Csehország és Szlovákia) követhetik majd az HBO európai régiójának saját gyártású tartalmait is, köztük olyan sikersorozatokat, mint a magyar Aranyélet, a Társas játék és a Terápia (amelynek befejező évadát november 13-án mutatja be az HBO); a román Árnyak és A néma völgy; illetve a cseh Olthatatlan és a Pusztaság. A sikersorozatok mellett a saját gyártású dokumentumfilmek széles választéka is megtalálható az HBO GO-n, többek közt az ULTRA vagy a Szerelempatak. 
A közép-európai régióban a közvetlen előfizetés egy új lehetőség, de az HBO kábelcsatorna és az HBO GO továbbra is elérhető lesz a helyi médiaszolgáltatók TV- és internet előfizetési csomagjain keresztül is (origo.hu)

Elérhető Sorozatok
Eléggé kecsegtető a jelenlegi kínálat : Game of Thrones, Band of Brothers, True Detective, The Office, Californication,  Ray Donovan, Dexter, Twin Peaks, The Wire, The Sopranos, Rome....


Filmek
Tűrhető, jelenleg kb 300 film közül választhatunk.

Műsorok
Van néhány saját gyártásű műsor is, mint pl: 
Any Given Wednesday (Bill Simmons)
Last Week Tonight (John Oliver)

Gyerekeknek
Külön vannak a mesék, rajzfilmsorozatok: és meg kell hagyni elég bő a választék.

Ami még egy lényeges dolog: hogy egyszerre több platformon is nézhető egyszerre. Nem tudunk ugyan külön felhasználókat létrehozni, de kit érdekel.

Összegzés
1 nap használat után azt kell, hogy mondjam, hogy le a kalappal! Több mint valószínű, hogy maradok előfizetőként az ingyenes próbaidőszak után is. Tetszik és biztos vagyok benne, hogy a tartalmakat gyakrabban fogják frissíteni, mint a Netflixen.
Aminek még nagyon örülnék, azok az amerikai TV műsorok - jó lenne ha bővülne picit a kínálat. 

Ha szeretnéd kipróbálni ... regisztrálj, de iszkiri
(Románia: https://hbogo.ro)

Telefonon keresd a fekete ikonnal rendelkező HBO GO applikációt! (a fehér verzióval nem tudsz bejelentkezni közvetlenül - kéri a kábelszolgáltatóval kötött szerződés részleteit)
Tehát ez a jó:

Címkék: , , , , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban